Search

Anaokulu Eğitim Sistemimiz

0-6 yaş dönemi, öğrenmenin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların kazanıldığı ve zihinsel yeteneklerin hızlı bir biçimde gelişip biçimlendiği dönemdir.

Doğan Kolejinde erken çocukluk dönemi eğitimimizi planlarken önceliğimiz çocukların merak duygularını geliştirmek, öğrenme konusundaki motivasyonlarını yükseltmek ve onlara öğrenme heyecanı aşılamaktır.

Çünkü bilgiye giden yol meraktan geçer. Hedefimiz çocuklarımızın öğrenirken aktif olan, soru soran, fikirlerini ortaya koymaktan korkmayan, kendi fikirlerini savunabilen öğrenciler olarak yetişmesini sağlamaktır.

Anaokulu

Aile Katılımı

Aile katılım programları aylık bültende duyurulur ve okulda yapılan etkinliklerle paralel bir yol izler.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aile katılımı programında hafta sonları yapılacak çalışmanın konusunu genellikle öğretmen verir.

Bu etkinlik anne baba çocuk işbirliği içinde ama öğrencinin aktif olduğu çalışma olarak hazırlanır ve öğrenci okulda öğretmenlerine ve arkadaşlarına sunumunu yapar.

Bu etkinlikler onun önündeki eğitim öğretim yıllarına bir ön hazırlık, ödev yapma mesuliyetini, araştırma ve sunum yapabilme becerilerini geliştirir.

 

Bu çalışmalar Anaokulumuzun öğrencileri için büyük önem taşımaktadır. Beklentimiz bu çalışmanın muntazam işlemesi ve beklediğimiz sonucu alabilmemiz için velilerimizin de aynı hassasiyeti göstererek programı önemseyip katılmalarıdır.

Eğitim yılının başında veliye gönderilen kitapçıkla velinin hangi konuda okulla çalışabileceği öğrenilir, ayrıca mutfak etkinliği çalışmalarına da katılarak öğrenciler ve öğretmenlerle yiyecekler hazırlayıp sunumlarına katılabilir.

Yılda en az bir kez veli okulda aktif bir etkinliğe katılmalıdır.