Search

İlkokul Eğitim Sistemimiz

İlkokul eğitimimiz, 21. yüzyılın gerektirdiği tüm becerilere sahip bireyler yetiştirme hedefimiz doğrultusunda planlanmıştır.

İlkokul kademesinde öğrencilerimize görsel, işitsel ve dokunsal, olabildiğince çok ve çeşitli materyal sunmanın önemine inanıyoruz.

Kendi eğitim birimimiz tarafından üniversitemizin danışmanlığında MEB müfredatına uygun olarak geliştirilmiş olan eğitim içeriğimiz gibi dünyaya örnek oluşturan eğitim modellerimiz ile öğrencilerimizin akademik başarısını üst seviyeye çıkarırken, onları kendine güvenen, eleştirel düşünebilen, farklı kültürlere saygılı, yaratıcı, yenilikçi,  üretken bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

İlkokul

Beslenme Dostu Okul Programı

Avrupa Bölgesindeki 17 ülkenin dahil olduğu Dünya Sağlık Örgütü’nün “Beslenme Dostu Okul Girişimi” (Nutrition Friendly School İnitiative) platformuna Türkiye, 2010 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak protokolü ile dahil olmuştur. Program, 2013 yılında yayımlanan Uygulama Kılavuzu ile okullarda uygulanmaya başlanmıştır.

10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü

10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’nde  akıllı tahtada sunumu ile sporun önemi ve sağlığa faydalarını öğrenip dağıtılan broşürler ile günün anlamını pekiştirdik. Herkese sağlıklı bir yaşam diliyoruz! 

Dünya Sağlık Haftası Atölye Çalışması

Beslenme Dostu Okul programı çerçevesinde öğrencilerimizle birlikte 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası’nı kutladık. Montessori eğitimini uygulayarak 3. ve 4.sınıf öğrencilerimiz bone, maske, eldiven ve önlüklerini giydi ve büyük bir titizlikle verilen tarifleri uygulayıp uğur böceği şeklinde sağlıklı atıştırmalıklar hazırladı. Sağlığın ve sağlıklı beslenmenin önemi ile besin değerleri hakkında bilgiler edindi. 

     Keyifli geçen atölye çalışmamızdan sonra öğrencilerimiz başarı belgelerini alarak etkinliği tamamladı.

Programın amacı

Okul çağındaki çocuklara eğitim sistemi içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam bilinci kazandırılarak çocuk ve yetişkinlerde obezitenin ve bundan kaynaklı metabolik sendromların engellenmesi sureti ile halk sağlığını güvence altına almak.

Programa nasıl dahil olduk

Programa, temizlik ve hijyen ölçütlerinde Beyaz Bayrak ile ödüllendirilmiş okullar başvurabilirler.

Başvuran okullardan Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde öngörülen kriterlere uygunluğu saptananlar kabul edilirler. Denetimler süreklidir ve başarılı okullar program içinde tutulurlar.

Programın Uygulanması

Yıllık plan dahilinde okul bünyesinde kurulan ekiplerle kalori hesabına uygun oluşturulmuş örnek menülerle

» Okulda sağlıklı beslenme düzeni oluşturmak

» Yeterli fiziksel aktivite programı uygulamak

» Temizlik ve hijyen koşullarını sağlamak

» Öğrencide temizlik ve hijyen alışkanlıklarını edindirmek

» Öğrencinin bu programın doğal uygulayıcısı olmasını sağlamak unsurları ile program, okul yaşamının ve eğitimin bir parçasıdır.

Beslenme Dostu Okul Programı Çerçevesinde Bazı Etkinliklerimiz

Sağlık için doğru besin oyunu

Facebook
Twitter
LinkedIn

STAFET YARIŞI TURNUVASI

Öğretmenlerimizden Ceren Kaşka, 3.sınıf öğrencilerinin beden eğitimi dersinde öğrendikleri Stafet Yarışı’nı Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında turnuvalaştırmıştır.

Turnuvada dostluğun önemi vurgulanmış, çocuklarımız büyük bir keyif ve heyecanla yarışmıştır.